A/B SQUARED :: TERENCE BLANCHARD FT. THE E-COLLECTIVE W/ SPECIAL GUESTS / Zaterdag 06.07.2019 / 20u30-21u45 / Main Stage

De deuren openen deze festivaldag om 15u30.
A/B Squared :: Terence Blanchard ft. The E-Collective w/ special guests: 20u30

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag. Dit is een zittende concertdag met verschillende categorieën (A+, A, B & C). Meer info over de categorieën kan u hier vinden. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Terence Blanchard (trumpet) – Charles Altura (guitar) – Fabian Almazan (piano) – David Ginyard (bass)
Special guests: Benny Green (piano) – Jeff ‘Tain’ Watts (drums) – Jean Toussaint (sax)

In een rechtvaardige wereld kreeg de Amerikaanse trompettist Terence Blanchard begin dit jaar een Oscar voor zijn score voor BlacKkKlansman (en in een nóg rechtvaardigere wereld had hij er ook één gekregen voor elke andere film van Spike Lee). Nu ja, zolang we maar in een wereld leven waarin hij deze zomer met zijn Art Blakey-project neerstrijkt op Gent Jazz Festival, zeker? A/B Squared is een hommage aan de legendarische jazzdrummer, met wie Blanchard in het begin van zijn carrière verschillende keren heeft samengespeeld. “Al mijn helden heb ik via Art leren kennen”, aldus Blanchard, die op negentienjarige leeftijd aan Blakey werd geïntroduceerd door Wynton Marsalis. “De kansen die hij mij heeft gegeven om mijn eigen stem te vinden, wil ik nu ook geven aan de muzikanten met wie ik speel.” Zoals The E-Collective, dus.

BLIJF OP DE HOOGTE! SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF 

Jazz en Muziek vzw

Sint-Jacobsnieuwstraat 50

9000 Gent

info@jazz.be

#gentjazz