Select Page

10/07/22

Van Morrison

Het is dit jaar precies 57 jaar geleden dat Van Morrison met zijn Noord-Ierse band Them de rockklassieker ‘Gloria’ op de wereld losliet – als B-kantje! Zijn eerste solosingle, het tijdloze ‘Brown Eyed Girl’, dateert dan weer uit 1967. En een jaar later zou hij met Astral Weeks één van de beste popplaten aller tijden maken – één van de weinige albums die van de gruwelijk kritische muziekbijbel Pitchfork ooit 10/10 kreeg. Als we zeggen dat er met Van Morrison een levende legende op de affiche van Gent Jazz staat, dan is dat dus in feite een belachelijk understatement.
Maar Van Morrison of – zoals zijn fans hem noemen – Van the Man is meer dan een haast goddelijk relikwie. Het inmiddels 77-jarig icoon maakt nog altijd muziek, en volgens de Britse krant The Guardian maakte hij met Three Chords & The Truth dit jaar zelfs zijn beste album in ruim twintig jaar. En wie nu denkt “och ja, wellicht maakte hij de afgelopen twintig jaar maar twee platen”: het waren er vijftien, en ze werden haast allemaal positief onthaald!
Maar volgens The Guardian is Three Chords & The Truth dus nog net iets bijzonderder, en de krant is lang niet de enige die daar zo over denkt. Ook De Volkskrant noemde het album onomwonden verrassend en bedacht Van Morrison met vier sterren. Pitchfork liet dan weer optekenen dat de singer-songwriter nog altijd ongelofelijk klinkt – “zijn stem is de voorbije decennia alleen maar dieper en rijker geworden” – en dat hij er ook nu weer in is geslaagd om een mystieke plaat af te leveren.
Voeg daar nog aan toe dat Van Morrison de reputatie heeft om live de pannen, golfplaten en zonnepanelen van het dak te spelen, en je weet dat 10 juli een festivaldag wordt om nooit te vergeten.

Line up

To be announced

Wat moeten tickethouders doen om het concert van Van Morrison (10/07/22) bij te wonen?

Wie een voucher gekregen heeft ter vervanging van het ticket van Van Morrison kreeg tot en met 17 november 2021 de tijd om zijn voucher(s) in te ruilen voor een ticket dat toegang geeft op het concert op 10 juli 2021. Op 17 november gaan de resterende tickets officieel in verkoop. Het is dan nog altijd mogelijk om met jouw voucher(s) tickets te kopen voor 10 juli, maar slechts tot zolang de voorraad strekt.

Opgelet: met je voucher kan je enkel je oorspronkelijk aangekochte ticket(s) valideren. Golden Circle vouchers kunnen dus enkel gebruikt worden voor het opnieuw aankopen van Golden Circle tickets en vouchers voor dagtickets kunnen enkel gebruikt worden voor dagtickets.

Je kunt er ook voor kiezen om je voucher te gebruiken voor een andere festivaldag in 2022 en 2023. Met uitzondering van de dagen die al uitverkocht zijn vanzelfsprekend (lees: de dag met Sting).

Geen voucher(s) ontvangen? Check dan jouw spambox. De vouchers werden verstuurd op 6 juni en vandaag nog eens opnieuw. Nog altijd niets gevonden? Mail dan naar tickets@gentjazz.com.

Deze regeling is conform het Ministerieel Besluit van 25 mei 2021.

Belangrijk: de volledige waarde van jouw voucher(s) moet NIET in één keer worden uitgegeven. Wie met zijn voucher een ticket koopt dat goedkoper is dan zijn ticket van deze zomer, kan de restwaarde gebruiken om later nog andere tickets te kopen.

Hoe ruil je nou je ticket van 2020 of 2021 in?

  1. Klik op de ticketlink.
  2. Duid aan hoeveel tickets je wil kopen voor een bepaalde dag.
  3. Vul bij de derde stap van het afrekenproces (bij ‘samenvatting’) de vouchercode(s) in onder ‘bestelinformatie’. Hiervoor moet je klikken op ‘kortingscode’.
  4. Klik op ‘toepassen’. In het besteloverzicht zal je jouw korting zien verschijnen.

Delen: