16/07/22

Lara Rosseel Quintet

Begin 2020 was Lara Rosseel dé verrassing van de Belgische jazzscene. Met een album dat ze uitbracht had in eigen beheer (De Grote Vrouw) veroverde ze plots zaal na zaal. Maar eigenlijk niet verwonderlijk: die band zorgde voor een weelderige kleur en de composities van Rosseel, die regelmatig doordrongen zijn van exotische invloeden balanceren op die benijdenswaardige grens tussen mysterie en herkenbaarheid. Muziek die het niet moest hebben van pocherige gymnastiek, maar een luid kloppend hart op maat van een breed publiek. Nu zet Rosseel die veroveringstocht verder met een jong kwintet en een nieuw repertoire waarmee ze al die troeven weer een nieuwe wending kan geven.

Houvast én fantasie staan centraal in rijke arrangementen, intieme uitweidingen en fijne klankschilderijen. Ze neemt zelf het fundament van de composities voor haar rekening, met de organische soul die haar eigen is. Trompettist Sam Vloemans (Cargo Mas, Bram Weijters’ Crazy Men) is al net zo thuis in jazz die lonkt naar exotische oorden. Gitarist Vitja Pauwels (Bombataz, warm bad, Naima Joris) is een van de opvallende jonge stemmen van het moment, een gitarist van wonderlijke texturen, terwijl Sep François (The Colorist Orchestra), ooit via JazzLab op

tournee met Ifa Y Xango, zorgt voor ongewone klanken met vibrafoon/percussie. Wild card is percussionist Angelo Moustapha, het sluitstuk van deze tot de verbeelding sprekende line-up. Het nieuwe album Hert verscheen in het voorjaar van 2022 bij W.E.R.F. Records.

 

Line up

Sam Vloemans – trumpet, flugelhorn
Sep Francois – vibes, marimba, percussion
Vitja Pauwels – guitar
Angelo Moustapha – percussion
Lara Rosseel – double bass

Delen:

Tickets 

46€ (standaard) / 36€ (- 26) / 8€ (3 - 12)

De ticketsprijs is inclusief reservatiekost.
De Bijlokesite
Zittend
Facebook event
Line Up

DEUREN: 14.00

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.