08/07/22

Lady Blackbird

Sommige muzikanten grijpen je bij de ziel. Nina Simone was zo iemand. Net als Lady Blackbird, die haar naam ontleent aan het iconische ‘Blackbird’ dat Simone schreef in 1963, op het hoogtepunt van de zwarte burgerrechtenbeweging. De (heerlijke!) versie van Lady Blackbird kwam door een grillige speling van het lot twee dagen na de dood van George Floyd uit. Toeval of een voorteken? Deze dame is in elk geval een trotse vertegenwoordiger van de zwarte en LGBTQ+ gemeenschappen maar ziet zichzelf toch in de eerste plaats als een entertainer.

‘Black Acid Soul’, de titel van haar debuutplaat, zegt meteen waar de muziek van Lady Blackbird voor staat. Gilles Peterson riep haar al uit tot de ‘Grace Jones van de jazz’, omwille van haar kleurrijke persoonlijkheid en enorm muzikaal talent. Producer Seefried prijst haar als een van de beste vocalisten ter wereld en Ross Allen, labelbaas van New Imprint Foundation Music, was even helemaal van de kaart na het horen van ‘Nobody’s Sweetheart’.

Doe jezelf een plezier en leg vanavond ‘Black Acid Soul’ op, heerlijke muziek die recht naar je ziel gaat. 

Line up

Marley Munroe – zang
Chris Seefried – gitaar
Kenneth Crouch – toetsen
Jonny Flaugher – bas
Rich Pagano – drums

Delen:

Tickets 

29€ (standaard) / 8€ (3 – 12 )
De ticketprijs is inclusief reservatiekost.
De Bijlokesite
Staand
Facebook event
Line Up

MAIN STAGE

B-JAZZ STAGE

Muziekmozaïek, 30CC & Gent Jazz gaan tijdens B-Jazz International Contest 2022 op zoek naar jong jazztalent dat klaar is om potten te breken op de internationale podia. Twee Belgische finalisten stootten door vanuit de voorronde op Leuven Jazz (maart 2022). De winnaar van Getxo Jazz (Spanje) en een band vanuit het Saint Louis College of Music (Italië) vervoegen de finale. Daarbovenop werden nog twee bands geselecteerd door een internationale jury.

 

DEUREN: 14u00

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.