Select Page

08/07/22

GoGo Penguin

We weten niet wat ze in Manchester in het leidingwater draaien, maar het is straf spul. Met The Smiths, Joy Division, New Order, The Stone Roses, Oasis en vele anderen bracht de stad een keure aan straffe, dwarse en vernieuwende groepen voort. Uit die kweekvijver, en grootgebracht met evenveel eigenzinnigheid, ontstond het trio GoGo Penguin.

Even dorstig naar vernieuwing als onmogelijk in een vakje te stoppen, vindt GoGo Penguin inspiratie bij hedendaagse jazzbands als het Esbjörn Svensson Trio en klassieke minimalisten als Steve Reich, John Adams en Erik Satie. De drie dertigers groeiden op tijdens de gouden jaren van de elektronica en zijn dan ook niet vies van een streepje techno, house of drum ’n’ bass.

Sinds GoGo Penguin in 2013 met Chris Illingworth (piano), Rob Turner (drums) en Nick Blacka (bas) haar vaste line-up vond, scheert de groep steeds hogere toppen. Een nominatie voor de Mercury Prize (2014) lanceerde hen naar een – voor deze eeuw – ongeziene populariteit voor een instrumentale groep.

Line up

Chris Illingworth: piano
Rob Turner: drums
Nick Blacka: bas

Delen:

Tickets 

29€ (standaard) / 8€ (3 - 12 )
De ticketprijs is inclusief reservatiekost.
De Bijlokesite
Staand
Facebook event
Line Up

MAIN STAGE

B-JAZZ STAGE

Muziekmozaïek, 30CC & Gent Jazz gaan tijdens B-Jazz International Contest 2022 op zoek naar jong jazztalent dat klaar is om potten te breken op de internationale podia. Twee Belgische finalisten stootten door vanuit de voorronde op Leuven Jazz (maart 2022). De winnaar van Getxo Jazz (Spanje) en een band vanuit het Saint Louis College of Music (Italië) vervoegen de finale. Daarbovenop werden nog twee bands geselecteerd door een internationale jury.

DEUREN: 14u00

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.