Zondag 19 juli 2020 – UITVERKOCHT!

volledig overzicht / wo 08 julido 09 julivr 10 juliza 11 julizo 12 julima 13 julidi 14 juliwo 15 julido 16 julivr 17 juliza 18 julizo 19 julima 20 julidi 21 juli

De deuren openen deze festival(feest)dag om 16.00 u.
Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.
Dit is een zittend concert.
Tickets kosten 24 euro.

Zondag 19 juli 2020
21.00-22.30 u. – Philip Catherine & Nicola Andrioli
19.00-20.00 u. – Tripod-ology
17.00-18.00 u. – Walther
DJ van de avond: DJ SVN

Jazz Brunchconcert
10.30-14.00 u. – Compadres

Philip Catherine
Sinds de jaren ’60 is Philip Catherine één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène. Zijn samenwerking met jazzgrootheden zoals Chet Baker, Tom Harrell, NHOP, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon, Charles Mingus, zijn unieke stijl en klankkleur alsook zijn ongebreidelde inzet voor de muziek zijn van een niet te miskennen invloed geweest op de ontwikkeling van de Europese jazz.

Nicola Andrioli
Nicola werd in 1977 Geboren in Brindisi (Italië) in een muzikale familie. Na zich te hebben gespecialiseerd in hedendaagse muziek en het repertoire van Ravel slaat hij, gefacineerd door de geboden vrijheid, de weg van de jazz in. Hij behaalt diplomas in Italië (klassiek en jazz), Frankrijk (gevorderde jazz in het befaamde “Conservatoire National Supérieure de Paris), en voegde hier nog een Master aan toe van het conservatorium van Brussel, behaald met de grootste onderscheiding. De laatste jaren volgde hij lessen bij o.a.: Kevin Hays, Aaron Goldberg, KennyBarron, George Cables, Russ Hoffmann, Dave Liebman, Barry Harris, Franc D’Andrea, Paul Birro, Stefano Battaglia, Rick Margitza, Enrico Pieranunzi en Archie Shepp. Met Philip Catherine speelt hij regelmatig zowel in duo, trio als in zijn kwartet, en speelt  ook op twee van zijn CD’s : Philip Catherine ‘The String Project – live in Brussels (ACT Music, 2015) en Philip Catherine “Coté Jardin“ ( Challenge Records, 2012).

Tripod-ology
Tripod is de nieuwe band van Frank Vaganée, Hendrick Braeckman en Jos Machtel: drie stevige namen uit de jazz die elkaar kennen van bij het Brussels Jazz Orchestra en diverse andere samenwerkingen. Met Tripod tillen zij kamermuziek jazz een niveautje hoger. Hoe ze dat doen? Met een uitgebreide instrumentatie, veel gevoel voor harmonisatie en melodie, een gezonde portie virtuositeit maar boven alles met veel originaliteit. Dit maakt Tripod tot één van de meest tot de verbeelding sprekende akoestische trio’s van het moment. Voor Gent Jazz 1.5 stelt Tripod, geheel in de geest van dit uitzonderlijke jaar, je een tweedelige set voor: ze starten met nummers van hun project “Songs of the Low Lands” waar ze de mooiste liedjes van de Lage Landen bewerken. Dé perfecte soundtrack bij je staycation. In het tweede deel van hun set viert Tripod de 100ste verjaardag van the Godfather van de bebop: Charlie Parker. Frank Vaganée: “Covid-19 heeft ondertussen heel wat verjaardagsfeesten in mineur doen verlopen. We zijn blij dat we op Gent Jazz 1.5 een heel persoonlijk eerbetoon kunnen brengen aan misschien wel the giant of jazz die ons en zovele andere jazzmusici nog steeds elke dag opnieuw inspireert.”
Frank Vaganée: sax, fluit
Hendrik Braeckman: gitaar & gear
Jos Machtel: ventieltrombone, contrabas

Walther
Walther is de Gentse Indie band rond Hannes Walther Cuyvers (23 jaar) die vol eigenheid met pakkende songs doordrenkt van
meerstemmigheid en Nick Drake geïnspireerde gitaren zich weet te onderscheiden van de rest.
Hun debuut-EP ‘Time’ kwam uit in februari 2020.
? Winnaar ‘We Support Your Stage (Bax Music) 2017’
? Geselecteerd voor ‘De Nieuwe Lichting (Studio Brussel) 2018’
? Halvefinalist ‘Humo’s Rock Rally 2018′

Compadres
Waar klanken en ritme taal worden, vinden Joris Angenon en Martijn Bal elkaar. Zuiderse ritmes, Spaanse invloeden, een gitaar en een cajon brengen deze gezworen Compadres weer samen. Het duo Compadres zorgde reeds voor warme sfeermomenten op talrijke privé feesten, tijdens recepties en op vernissages.
De muzikanten:
-Cajon: Martijn Bal
-Gitaar: Joris Angenon