Maandag 13 juli 2020

volledig overzicht / wo 08 julido 09 julivr 10 juliza 11 julizo 12 julima 13 julidi 14 juliwo 15 julido 16 julivr 17 juliza 18 julizo 19 julima 20 julidi 21 juli

De deuren openen deze festivaldag om 17.30 u.
Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.
Dit is een zittend concert.
Tickets kosten 19 euro.

Maandag 13 juli 2020
21.00-22.30 u. – LABtrio
19.00-20.15 u. – SUMI
DJ van de avond: Kurt Overbergh (Ancienne Belgique)

LABtrio
LABtrio over hun nieuwe project: “Voor ons vorig album doken we de wereld van de kamermuziek in, met veel uitgewerkte composities en uitgebreide improvisaties. Met Nature City gaan we op zoek naar wie we geworden zijn na tien jaar LABtrio. We hebben doorheen de jaren een gevarieerd repertoire opgebouwd en een eigenheid gecreëerd die we met ons nieuwe album in de verf willen zetten. De uitdaging is om onze identiteit en ons verhaal als trio zowel verder te zetten en uit te spitten als nieuw leven in te blazen.” Hiervoor gaan Lander, Anneleen & Bram op zoek naar lyriek en drive, melodieën en beats die één en al LABtrio uitstralen. Ze lieten zich inspireren door verschillende muziekgenres, van klassieke muziek tot pop en elektronica. Als al deze ingrediënten samenkomen, kan men verwachten dat het derde album een mix wordt van nieuwe, gezamenlijk gecomponeerde stukken met oudere, niet eerder gebruikte composities die de bandleden helemaal opgefrist hebben en met enkele ‘non-guilty pleasures’ uit het klassieke repertoire die hen door de jaren heen hebben geïnspireerd en waar het trio de eigen stempel heeft op gedrukt. Nature City is dus een tegenstelling, maar ook net de aantrekkingskracht tussen uitersten, die eigenlijk complementair blijken te zijn. Muziek die enerzijds zijn vrijheid vindt in het avontuur en de improvisatie en anderzijds in een strak afgelijnd compositorisch kader. LABtrio speelt met de architectuur van elektronische muziek vermengd met de intuïtie van improvisatie en dat eeuwige zoeken naar klank.

SUMI
SUMI is de klik die ontstaan is uit de ontmoeting van drie jonge muzikanten, anno 2019. Gitarist Cyriel Vandenabeele, drummer Elias Devoldere en bassist Mattias Geernaert vormen een instrumentaal trio dat met zijn sober gespreide muziek de verbeelding triggert. Dit in een visuele huisstijl van blauw en roze. Het debuutalbum van SUMI is het resultaat van een live sessie bij Robot Studios.