Vrijdag 10 juli 2020 – UITVERKOCHT!

volledig overzicht / wo 08 julido 09 julivr 10 juliza 11 julizo 12 julima 13 julidi 14 juliwo 15 julido 16 julivr 17 juliza 18 julizo 19 julima 20 julidi 21 juli

De deuren openen deze festivaldag om 17.30 u.
Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.
Dit is een zittend concert.
Tickets kosten 19 euro.

Vrijdag 10 juli 2020
21.00-22.30 u. – Flying Horseman
19.00-20u00 u. – Roos Denayer
DJ van de avond: Unday Records DJ’s

Flying Horseman
Zomer 2018 begon Flying Horseman in stilte te sleutelen aan nieuw materiaal in de besloten wereld van hun repetitiekot in Deurne (Antwerpen). Spontaan ontwikkelde zich een wat speelser en af en toe verrassend funky geluid. Ook groeide het idee om, na vier opeenvolgende samenwerkingen met Koen Gisen, nieuwe horizonten te verkennen voor de productie. Enter de alom geprezen knoppen-tovenaar en multi-instrumentalist Jasper Maekelberg (Faces On TV, Balthazar, Bazart). Eén schuchter maar prikkelend gesprek op café was voor Jasper en Horseman-frontman Bert Dockx genoeg om te beslissen dat zij, nochtans twee erg verschillende muzikale persoonlijkheden, zouden samenwerken.
Nu (exact tien jaar na de release van debuut Wild Eyes) presenteert Flying Horseman haar zesde worp: Mothership. Het is een bondig, uitgepuurd album met daarop acht avontuurlijke, kleurrijke songs met een diep hart en een ruime blik. De sound is transparant, direct en punchy, zonder afbreuk te doen aan de gelaagdheid en de indringende sfeer die deze unieke band typeren. Meer dan ooit treden alle bandleden op de voorgrond: de krachtige en inventieve ritmesectie van Mattias Cré en Alfredo Bravo; de bezwerende samenzang, synth- en gitaarklanken van Loesje en Martha Maieu; de bezielde stem, de labyrintische lyrics en het meeslepende gitaarspel van Bert Dockx. Live staat Flying Horseman garant voor een adembenemende luisterervaring.

Roos Denayer
Roos Denayer heeft gevonden waar ze naar op zoek was: een muziekstijl waar ze zowel haar liefde voor jazz als invloeden van haar favoriete singer-songwriters in kwijt kan. Versterkt door Trui Amerlinck (Tsar B, Ivy Falls) wordt de muziek rijkelijk ondersteund en aangevuld met basgitaar en backing vocals. Met veelzijdige akkoordkleuren en uitgepuurde melodielijnen brengen ze nummers die je als een warm dekentje omhullen.