09/07/22

De Beren Gieren

De Beren Gieren is een van de meest avontuurlijke muziekgroepen in de Benelux. Hun tweede album ‘A Raveling’ leidde in 2013 tot een internationale doorbraak en opvolger ‘The Detour Fish’, een live-opname met de Portugese trompettiste Susana Santos Silva, werd wereldwijd bewierookt. De vierde plaat ‘Dug Out Skyscrapers’ kreeg de Klara award ‘Beste Belgische jazz album 2017’.

De Beren Gieren zijn kind aan huis op Gent Jazz festival (ze wonnen ooit Jong Jazztalent Gent) en blijven zichzelf voortdurend muzikaal uitdagen, vaak in samenwerkingen met topmuzikanten als Marc Ribot, Ernst Reijseger, Jan Klare, Joachim Badenhorst.

Voor hun laatste album ‘Less is Endless’ gingen ze in zee met producers Dijf Sanders en Frederik Segers. Een meer dan geslaagde samenwerking waarin het trio met een open geest op zoek gaat naar de perfectie van het imperfecte. 

Line up

  • Fulco Ottervanger – piano
  • Lieven Van Pée – bas
  • Simon Segers – drum

Delen:

Tickets 

46€ (standaard) / 36€ ( – 26) / 8€ (3 – 12 )
De ticketprijs is inclusief reservatiekost.
De Bijlokesite
Zittend
Facebook event
Line Up

MAIN STAGE

B-JAZZ STAGE

B-Jazz zet zich schrap voor de finale! Zes jonge jazzbands zetten koers richting Gent om mee te dingen naar de ‘Grote Prijs Albert Michiels’. De winnaar krijgt internationale podiumkansen, o.a. in Spanje, Italië en België. De finalisten zelf aan het werk horen? Dat kan op vrijdag 8 & zaterdag 9 juli tijdens Gent Jazz.
Meer info: www.bjazz.be
DEUREN: 14u00

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.