Compro Oro

Zondag 18 juli 2021 / 18u30 – 19u30

Wim Segers – vibraphone, marimba, synth, glockenspiel, percussion Bart Vervaeck – electric guitar, pedal steel, oud, 5-string banjo Matthias Debusschere – electric bass, electric ukulele
Falk Schrauwen – kalimba, congas, percussion
Frederik Van den Berghe – drums

De deuren openen deze festivaldag om 15.30 u. Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag. Dit is een zittend concert. Tickets worden per tafels van één, twee of vier personen verkocht. Tickets kosten 39 euro. Kindertickets (-12 jaar) zijn beschikbaar aan 8 euro (zie voorwaarden).

Programma
22.30-00.00 u. - Tigran Hamasyan Trio 'The Call Within'
20.15-21.30 u. - Marc Ribot's Cermaic Dog
18.30-19.30 u. - Compro Oro
16.45-17.45 u. - Dayanne

Voor wie nog stééds niet goed en wel beseft dat Compro Oro de meest exotische Belgische jazzband van het millennium is – voor de slechte verstaander, dus – hebben de vijf hun laatste plaat Suburban Exotica genoemd. Al moet je nu toch echt wel een volledig pak watten in jouw oren stoppen om de Latijns-Amerikaanse invloeden op hun debuutalbum Transatlantic niet te detecteren, de etnische en psychedelische klanken op hun al even voortreffelijke EP Bombarda, en de wijze waarop ze al het voorgaande samenbrengen én vermengen met Afrikaanse en Midden-Oosterse geluiden en instrumenten op Suburban Exotica. Voeg daar ook nog eens een gastbijdrage van Joachim Cooder (zoon van) aan toe, om nog maar te zwijgen over het productiewerk van Dijf Sanders en … Hebben we al gezegd dat Compro Oro de meest exotische Belgische jazzband van het millennium is?