Select Page

08/07/22

Bex Burch & Leafcutter John: Boing!

Leafcutter John en Bex Burch zijn twee bijzonder interessante stemmen uit de hedendaagse jazz+ scene. Boing! is de ontmoeting tussen de minimalistische percussie van Burch en de uitbundige synthesizers van Leafcutter John. Deze samenwerking begon als een reeks improvisatiesessies via Zoom, en  groeide uit tot een schitterende, bevreemdende, maar vooral prikkelende, ode aan de creatieve vrijheid.

Bex Burch is componist, percussionist and gyil speler. Ze verbleef drie jaar bij de Dagaare in Noord-Ghana waar ze de gyil, een balafoon-achtig instrument typisch voor de streek, leerde bespelen. Terug in Londen bouwde ze haar eigen versie met veertien noten en een typerende klank die sindsdien centraal staat in haar muziek.

Leafcutter John, volgens Time Out London een van de meest onbevreesde en inventieve muzikanten elektronische muziekscene, creëert geluidssculpturen door middel van visuele programmatie of synthesizers.

De bijzondere confrontatie tussen de traditionele Afrikaanse percussie van Bex Burch en de elektronische trukendoos van Leafcutter John lijkt misschien vreemd maar zorgt voor een heerlijk verwarrend resultaat.

Line up

Bex Burch: percussie, gyil
Leafcutter John: synthesizers, electronika

Delen:

Tickets 

29€ (standaard) / 8€ (3 – 12 )
De ticketprijs is inclusief reservatiekost.
De Bijlokesite
Staand
Facebook event
Line Up

MAIN STAGE

B-JAZZ STAGE

Muziekmozaïek, 30CC & Gent Jazz gaan tijdens B-Jazz International Contest 2022 op zoek naar jong jazztalent dat klaar is om potten te breken op de internationale podia. Twee Belgische finalisten stootten door vanuit de voorronde op Leuven Jazz (maart 2022). De winnaar van Getxo Jazz (Spanje) en een band vanuit het Saint Louis College of Music (Italië) vervoegen de finale. Daarbovenop werden nog twee bands geselecteerd door een internationale jury.

 

DEUREN: 14u00

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.