08/07/22

Bex Burch & Leafcutter John: Boing!

Leafcutter John en Bex Burch zijn twee bijzonder interessante stemmen uit de hedendaagse jazz+ scene. Boing! is de ontmoeting tussen de minimalistische percussie van Burch en de uitbundige synthesizers van Leafcutter John. Deze samenwerking begon als een reeks improvisatiesessies via Zoom, en  groeide uit tot een schitterende, bevreemdende, maar vooral prikkelende, ode aan de creatieve vrijheid.

Bex Burch is componist, percussionist and gyil speler. Ze verbleef drie jaar bij de Dagaare in Noord-Ghana waar ze de gyil, een balafoon-achtig instrument typisch voor de streek, leerde bespelen. Terug in Londen bouwde ze haar eigen versie met veertien noten en een typerende klank die sindsdien centraal staat in haar muziek.

Leafcutter John, volgens Time Out London een van de meest onbevreesde en inventieve muzikanten elektronische muziekscene, creëert geluidssculpturen door middel van visuele programmatie of synthesizers.

De bijzondere confrontatie tussen de traditionele Afrikaanse percussie van Bex Burch en de elektronische trukendoos van Leafcutter John lijkt misschien vreemd maar zorgt voor een heerlijk verwarrend resultaat.

Line up

(to be announced)

Delen:

Tickets 

29€ (standaard) / 8€ (3 – 12 )
De ticketprijs is inclusief reservatiekost.
De Bijlokesite
Staand
Facebook event
Line Up

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag.
Timings worden later bekendgemaakt.