Ik heb een ticket gekocht maar kan toch niet komen, kan dit worden terugbetaald?

Helaas kunnen we gekochte tickets niet terugnemen. Dat zou de organisatie van een festival onmogelijk maken wegens te grote financiële risico’s.
Je kan tickets veilig doorverkopen of omruilen via ticketswap.be

De dag van mijn keuze is uitverkocht, is er een wachtlijst?

Neen, we werken niet met een wachtlijst. Het kan dat er voor een bepaalde dag extra tickets beschikbaar komen maar daarvoor hou je best onze website of social media-kanalen in de gaten.
Je kan wel proberen om nog aan tickets voor de dag van jouw keuze te geraken van Ticketswap.be, dat is een veilig platform voor het kopen, verkopen en ruilen van concerttickets.

Ik heb vouchers van 2020

Geen probleem! Deze vouchers zijn nog steeds geldig, voor gelijk welk ticket in de ticketshop voor dit jaar of volgend jaar (tot 31/08/2023).

Ik kocht tickets voor de afgelaste editie van 2021

Onze excuses aan al wie we de afgelopen tijd in het ongewisse hebben moeten laten over hun tickets voor geannuleerde festivaldagen. We hadden zelf lange tijd geen duidelijk (wettelijk) kader. Wie voor de afgelaste editie 2021 één of meerdere tickets kocht voor Gent Jazz, kreeg op 5 juni een mail van ons met één of meerdere vouchers ter waarde van de gekochte tickets. Heeft u deze mail niet ontvangen, kijk dan eerst in de spam-folder. Als u de vouchers daar niet vindt, kan u ons mailen via tickets@gentjazz.com

Hoe kan je je voucher inruilen?

1. Klik op de ticketlink ‘bestel tickets’ op onze website.
2. Duid aan hoeveel tickets je van een bepaalde dag wil kopen.
3. Klik bij de derde stap van het afrekenproces (paginatitel: ‘samenvatting’) op de knop ‘een
kortingscode?’ en vul daar de vouchercode(s) in.
4. Klik op ‘toepassen’.
5. Jouw korting verschijnt in het besteloverzicht.

Moet ik de voucher in één keer inruilen?
Neen. De voucher is een tegoed dat je vrij, in één keer of in schijven, kan opnemen gedurende de geldigheidsperiode. Je moet de volledige waarde van jouw voucher(s) dus NIET in één keer besteden. Wie met zijn voucher een ticket koopt dat goedkoper is dan de waarde van de voucher, kan de restwaarde gebruiken om later nog andere tickets te kopen.
Kan ik mijn voucher gebruiken voor eender welk ticket?

Ja, dat kan, zolang de tickets van jouw keuze op dat ogenblik beschikbaar zijn via de online
ticketshop.

Ik had een ticket gekocht omwille van een bepaalde artiest maar die staat nu niet op het programma

Als we erin slagen om de headliner van de festivaldag waarvoor je een ticket had, volgend jaar alsnog naar Gent Jazz te halen, krijg je van ons een bericht met een link waarmee je tickets kan kopen via een exclusieve voorverkoop. Hiervoor kan je je voucher gebruiken of – als die voucher al gedeeltelijk of volledig is besteed aan andere tickets – gewoon betalen.

Wat met mijn tickets voor Sting?

Tickets voor de festivaldag met Sting 2021 blijven geldig voor 2022. Tickethouders kunnen hun ticket ook omzetten in een voucher die naar wens kan worden gebruikt voor tickets op Gent Jazz 2022 of 2023. Meer informatie hierover werd per mail bezorgd aan de tickethouders.

Ik heb nog een voucher voor Jazztons
Deze voucher kan je ook gebruiken om tickets aan te kopen in de ticketshop. Bovendien kan je dit tegoed ook inruilen aan de kassa ter plaatse op het festival.
Wat als ik een ticket kocht voor Gent Jazz 2020 of 2021?

We hadden beloofd om je op de hoogte te houden over jouw ticket voor de geannuleerde editie van Gent Jazz deze zomer.

Intussen hebben we wel al alles in het werk gesteld om de headliners van deze zomer ook in 2022 naar Gent Jazz te halen. Om alles correct te laten verlopen, hebben we daarom besloten om iedereen sowieso  een voucher toe te sturen op 5 juni 2021 voor om het welke dag van Gent Jazz in 2021 (alternatief festival), 2022 en 2023! Met uitzondering van de dagen die al uitverkocht zijn vanzelfsprekend (lees: de dag met Sting).

Info over het inruilen van je vouchers kan je HIER terugvinden.