VEELGESTELDE VRAGEN

Wat zijn de openingsuren van het festival?

De openingsuren verschillen per dag en zijn vermeld bij het programma. De deuren gaan ten laatste een half uur voor het eerste concert van de dag open.

Timing is alles bij muziek – Kom op tijd!
We raden aan om ruim voor het aanvangsuur van jouw favoriete artiest naar het festival te komen. Er ontstaan vaak wachtrijen net voor de concerten van de meest populaire artiesten en de concerten beginnen stipt. Het zou jammer zijn mocht je het begin van het concert missen.

Zelfs met een snelle auto kost het tijd om een parkeerplaatsje te vinden of om van de publieke parkings naar het festival te wandelen. Je navigatie-app denkt daar niet aan, maar jij natuurlijk wel.

Ben je wat vroeger dan voorzien? Pietzak!*
Ons programmateam nodigde voor de eerste concerten van de dag telkens bijzondere ontdekkingen uit. Vroege vogels krijgen dus meer muziek voor hun geld.
*inheemse term voor ‘gelukzak’, ook wel sjansaar

Kan ik contact betalen?
Aan alle bars en foodtrucks kan er met bank-of kredietkaart (Bancontact/Mastercard/Visa) betaald worden. Aan deze standen kan niet met cash betaald worden. Indien je toch nog met cash wil betalen moet je eerst naar de info stand gaan waar enkel kleine uitgaven – tot 50 euro- op een kaartje worden gezet waarmee je dan aan de bars en foodtrucks kan betalen . Dit uit noodzaak van veiligheid en de technische organisatie van de betalingen. Er is geen wisselgeld voorzien.

Belangrijk: kaart verloren of gestolen tijdens het festival? Laat je kaart meteen blokkeren via Card Stop op 078/170 170!

Krijg ik korting met mijn UiTPAS?

Ja, met een UiTPAS Regio Gent met geldig kansenstatuut krijg je 80% korting op de ticketprijs. Ga hiervoor langs in de UiTWinkel, Veldstraat 82, Gent.

Geeft je ticket toegang tot alle concerten?

Als gelukkige eigenaar van een Gent Jazz ticket heb je toegang tot de volledige publiekszone van het festival en alle concerten van die dag. Ja, dat is veel muziek voor één ticket, zo’n vijf tot acht uur concertplezier zelfs. Zorg dus dat je uitgeslapen bent en kom al vanaf het eerste concert, zo haal je alles uit je ticket.

Toegangscontrole

Aan de ingang laat je je toegangsticket scannen vanop je smartphone of met een afdruk. Hou het ticket klaar wanneer je bijna aan de ingang bent, zo ben je nog sneller binnen.

 

Als elke bezoeker aan de controlepost 6 seconden moet zoeken naar zijn ticket, zorgt dat op een dag voor ruim 8 uur extra tijd die nodig is voor de toegangscontrole. Dat is bijna een volledige festivaldag!

Kan je het terrein tijdens het festival verlaten?

Je ticket wordt meteen ongeldig na het scannen.*

Daarom krijg je een festivalbandje om. Daarmee kan je het festivalterrein die dag onbeperkt op en af. Hou dit bandje altijd aan en maak het niet los. Zonder geldig en intact festivalbandje heb je geen toegang meer tot het terrein of de concerten.

*meerdagenpassen die nog niet opgebruikt zijn, kan je de volgende festivaldag natuurlijk wel opnieuw laten scannen.

Wat mag je meebrengen?

Als je een rugzak bij hebt, kan die worden gecontroleerd. Wapens, drugs en gevaarlijke voorwerpen zijn uiteraard verboden. Ook eigen eten of drank zijn niet toegelaten (er is een fantastisch aanbod op het terrein!) met uitzondering van een herbruikbare waterfles (geen glas). (meer informatie vind je hier)

Breng zonnecrème mee of indien nodig regenkledij. De concerttent is overdekt maar de zijwanden zijn open en het grootste deel van het terrein is niet overdekt. We gaan er natuurlijk van uit van zomers weer, maar je weet maar nooit.

We doen ons best voor een kristalheldere klank op een aangenaam volume maar er zijn uiteraard wel oordopjes ter plaatse verkrijgbaar.

You can find me if you want me in de GARDEN…

Neem zeker een kijkje in de ‘garden’. Daar vind je gezellige zitplaatsen, foodtrucks en een Duvel-café met platenwinkel waar op 8 en 9 juli de finales van B-jazz plaatsvinden.  

De garden is ook de perfecte plek om rustig bij te praten met vrienden, je enthousiasme over Gent Jazz telefonisch te delen met je slechthorende oma of om de ronde van Frankrijk live te volgen op je telefoon. In de garden hoef je immers niet te roepen om je verstaanbaar te maken boven de muziek. Bovendien word je er niet onderbroken door andere bezoekers die voortdurend vragen om wat stiller te zijn tijdens het concert.

Zijn er sanitaire voorzieningen?

Er zijn gratis toiletten waarvan een deel toegankelijk is met een rolstoel. Hou deze voorzieningen proper en spreek onze medewerkers zeker aan als er iets niet in orde is. Dan lossen we het snel op. Wildplassers kunnen hun gezelschap gedurende de rest van de festivaldag opwachten aan de uitgang.

Moet ik een mondmasker aandoen?

Vaccinatiebewijzen of negatieve coronatesten zijn niet nodig om toegang te krijgen tot het festival. Mondmaskers zijn nergens op het terrein verplicht. Uiteraard zijn mondmaskers wel toegelaten voor wie dat wil en zelfs aangeraden voor wie risicopatiënt is of recent contact had met iemand met corona. Heb je zelf symptomen van corona (keelpijn, hoesten, koortsig…) of zit je in isolatie? Dan vragen we om thuis uit te zieken en je ticket door te geven aan iemand die niet ziek is.

20 jaar Gent Jazz- Boek

Gent Jazz bestaat 20 jaar. Daar is zelfs een boek over geschreven. Het boek is beter dan de film. Of die film er ooit komt, weten we eigenlijk niet eens. We weten wel dat het boek ideaal is om herinneringen op te halen, om weg te mijmeren bij de mooie foto’s, uiteraard met een streepje muziek erbij.
Het boek is te koop op Gent Jazz en via de website.