Select Page

BEREIKBAARHEID

Gent Jazz vindt plaats in Gent, op de historische Bijlokesite. De ingang bevindt zich op de Godshuizenlaan, naast het S.T.A.M., het Stadsmuseum.

Adres: Godshuizenlaan 2, 9000 Gent

Hoe geraak je er het gemakkelijkst?

MET DE TREIN
Het dichtstbijzijnde station is dat van Gent-Sint-Pieters. De wandeling van het station naar de festivalsite duurt een goed kwartier. Je kan de afstand natuurlijk ook overbruggen met een fiets of met bus of tram, zie hieronder. Info 02 528 28 28, www.nmbs.be of in uw station

MET DE FIETS
Er worden extra fietsenrekken voorzien aan de Bijlokekaai en Godshuizenlaan, vlakbij de festivalingang. Om je fietstraject doorheen Gent te plannen kan je terecht op: fietsrouteplanner.gentfietst.be. Als je met de trein naar Gent komt, kan je aan station Gent-Sint-Pieters (of Gent-Dampoort) ook gebruik maken van de Blue Bike fietsen. Handig voor wie er een dagje Gent van maakt! U kunt ook een fiets huren bij de Fietsambassade Gent : defietsambassade.gent Tel. 09 266 77 00

MET BUS OF TRAM
Het festival ligt op 1 km van het station Gent-Sint-Pieters. Tram 2 en 4 brengt je naar halte Bijlokehof op 350 meter van de festivalingang. Als je tram 1 neemt, stap je best af aan halte Veergrep, die bevindt zich op 450 meter van de festivalingang. Alle info over bereikbaarheid en de laatste vertrekuren van bussen en trams vind je bij De Lijn.

MET DE TAXI
De taxi brengt u tegen een redelijke prijs veilig en snel thuis.

MET DE WAGEN
Voor wie buiten Gent woont, is er soms geen andere mogelijkheid dan de wagen. Je kan er dan voor kiezen om te carpoolen! Registreer je op eventpool.be en deel een auto met je muzikale zielsverwanten.

Als u toch met de wagen naar de Gent Jazz wilt komen, dan parkeert u het best aan de stadsrand en vervolgt u uw weg met De Lijn. Op een aantal park-and-rides zijn er ook deelfietsen voorzien.

Als je toch met de wagen in het centrum van Gent moet zijn, volg je best de signalisatie van de P-route en kies je voor een betaalparking. Volgende publieke parkings zijn het dichtst bij Gent Jazz:
– Parking Sint-Pietersplein (P10 – 1 km)
– Parking Savaanstraat (P4 – 1 km)
– Parking Kouter (P5 – 1,2 km)
– Parking station Gent-Sint-Pieters (1 km).
– Parking Ledeberg (2,3 km).

Samen naar een duurzame toekomst. Gent Jazz gaat ervoor. U ook?

Heb je een vip-ticket? Dan vind je informatie op maat van jouw arrangement in de bijlage met praktische informatie die je werd toegestuurd.

Met de auto naar Gent Jazz? Check of je de lage-emissiezone van Gent binnen mag! Om de luchtkwaliteit te verbeteren, is de Gentse binnenstad (het gebied binnen de stadsring R40) een lage-emissiezone (LEZ). Enkel voertuigen die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, mogen er rijden.