BEREIKBAARHEID

Gent Jazz vindt plaats in Gent, op de historische Bijlokesite. De ingang bevindt zich op de Godshuizenlaan, naast het S.T.A.M., het Stadsmuseum.

Adres: Godshuizenlaan 2, 9000 Gent

Hoe geraak je er het gemakkelijkst?

MET DE TREIN
Het dichtstbijzijnde station is dat van Gent-Sint-Pieters. De wandeling van het station naar de festivalsite duurt een goed kwartier. Je kan de afstand natuurlijk ook overbruggen met een fiets of met bus of tram, zie hieronder. Info 02 528 28 28, www.nmbs.be of in uw station

MET DE FIETS
Er worden extra fietsenrekken voorzien aan de Bijlokekaai en Godshuizenlaan, vlakbij de festivalingang. Om je fietstraject doorheen Gent te plannen kan je terecht op: fietsrouteplanner.gentfietst.be. Als je met de trein naar Gent komt, kan je aan station Gent-Sint-Pieters (of Gent-Dampoort) ook gebruik maken van de Blue Bike fietsen. Handig voor wie er een dagje Gent van maakt! U kunt ook een fiets huren bij de Fietsambassade Gent : defietsambassade.gent Tel. 09 266 77 00

MET BUS OF TRAM
Het festival ligt op 1 km van het station Gent-Sint-Pieters. Tram 2 en 4 brengt je naar halte Bijlokehof op 350 meter van de festivalingang. Als je tram 1 neemt, stap je best af aan halte Veergrep, die bevindt zich op 450 meter van de festivalingang. Alle info over bereikbaarheid en de laatste vertrekuren van bussen en trams vind je bij De Lijn.

MET DE TAXI
De taxi brengt u tegen een redelijke prijs veilig en snel thuis. Meer informatie op www.stad.gent/taxi

MET DE WAGEN
Voor wie buiten Gent woont, is er soms geen andere mogelijkheid dan de wagen. Je kan er dan voor kiezen om te carpoolen! Registreer je op eventpool.be en deel een auto met je muzikale zielsverwanten.

Als u toch met de wagen naar de Gent Jazz Festival wilt komen, dan parkeert u het best aan de stadsrand en vervolgt u uw weg met De Lijn. Op een aantal park-and-rides zijn er ook Trapido-deelfietsen voorzien. Waar ze staan en hoe u die kunt ontlenen, leest u op trapido.gent.

Als je toch met de wagen in het centrum van Gent moet zijn, volg je best de signalisatie van de P-route en kies je voor een betaalparking. Volgende publieke parkings zijn het dichtst bij Gent Jazz Festival:
– Parking Sint-Pietersplein (P10 – 1 km)
– Parking Savaanstraat (P4 – 1 km)
– Parking Kouter (P5 – 1,2 km)
– Parking station Gent-Sint-Pieters (1 km).

Samen naar een duurzame toekomst. Gent Jazz gaat ervoor. U ook?

Met de auto naar Gent Jazz? Check of je de lage-emissiezone van Gent binnen mag! Om de luchtkwaliteit te verbeteren, is de Gentse binnenstad (het gebied binnen de stadsring R40) een lage-emissiezone (LEZ). Enkel voertuigen die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, mogen er rijden. 

TOEGANKELIJKHEID

Jazz is voor iedereen, dus streven we ernaar de 13de-eeuwse abdijtuinen van De Bijloke zo toegankelijk mogelijk te maken voor personen met een beperking. Brede ingangen, toegang tot aangepaste toiletten, … Onze vrijwilligers staan voor je klaar en helpen je met plezier verder. Indien men voldoet aan onderstaande voorwaarden heeft men recht op een gratis ticket voor een begeleider.

Een vermindering van zelfredzaamheid met tenminste 12 punten volgens de handleiding voor de evaluatie van de graad van zelfredzaamheid
Een blijvende invaliditeit of arbeidsongeschiktheid van minstens 80%
Een blijvende invaliditeit rechtstreeks toe te schrijven aan de onderste ledematen die tenminste 50% bedraagt
Een volledige verlamming of amputatie van de bovenste ledematen
Een integratietegemoetkoming categorie III of hoger

Koop hiervoor een normaal ticket aan, stuur dit met je invaliditeitsattest op naar tickets@gentjazz.com en wij brengen dit in orde!