Praktisch

Wat is de exacte line-up? Krijgen wij nog een gedetailleerd programma?
De volledige line-up is nog niet bekend, maar hou zeker de pagina https://gentjazz.com/programma/ in de gaten voor een gedetailleerd overzicht. Ook op onze sociale media kondigen we regelmatig nieuwe namen aan. 

Hoe raak ik het best op Gent Jazz 1.5? 
Zie https://gentjazz.com/praktisch/bereikbaarheid/, gewoon copy pasten.Wel vermelden dat de ingang dit jaar wat anders ligt en beter bereikbaar is via de Godshuizenlaan 122.

Is het mogelijk om met een rolstoel naar het festival te komen? 
Ja het is mogelijk om met een rolstoel naar het festival te komen. We hebben getracht om het terrein zo rolstoelvriendelijk mogelijk te maken. U kunt ook aanschuiven aan een tafel van uw bubbel en er zullen ook aangepast toiletten voorzien zijn. Indien u extra ondersteuning nodig heeft, kunt u alvast rekenen op onze medewerkers. 

Gaat het festival enkel al zittend door? 
Helaas zijn wij verplicht om het festival enkel al zittend aan te bieden. Dansen is dus niet toegestaan. 

Welke maatregelen voorzien jullie om het festival op een veilige manier te doen verlopen?
Om te voldoen aan de coronamaatregelen die ons zijn opgelegd door de overheid, hebben wij een maximumcapaciteit van 400 bezoekers. Iedereen zal worden aangespoord om in hun bubbel van maximaal 15 mensen te vertoeven. Daarnaast zullen tafels en stoelen regelmatig worden ontsmet en wordt het podium na elk optreden grondig gereinigd. Overal verspreid over het terrein kan u handontsmetting terugvinden. Onze medewerkers zullen er daarbovenop ook op toezien dat de anderhalve meter afstand wordt gerespecteerd. Dit festival heet immers niet voor niets ‘Gent Jazz 1.5’. 

Kunnen mijn vouchers ingeruild worden? 
Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat geen enkel festival kon doorgaan op de manier die voorzien was. Daarom kregen de festivals de kans om de aangekochte tickets voor dit jaar om te zetten in vouchers. Deze regeling wordt door alle Belgische muziekfestivals toegepast, en ze werd ook reeds bekrachtigd in een ministerieel besluit om de festivalsector en de muziekindustrie in haar geheel te beschermen. Voor dit festival kunt u uw vouchers gebruiken, maar u kunt deze voucher slechts 1 keer gebruiken. Als u uw voucher voor dit festival gebruikt, zal u deze niet meer kunnen gebruiken voor Gent Jazz 2021. 

Is er een mogelijkheid om een ticket cadeau te doen?
Het is zeker mogelijk om een ticket cadeau te doen. U dient het e-mailadres van de gelukkige in te vullen, en dan sturen wij hem of haar een mail met het ticket om van het festival te komen genieten. 

Moeten we allemaal terzelfder tijd komen met onze bubbel? 
Wij zijn genoodzaakt om in kader van de Covid-19 maatregelen te vragen dat iedere tafel/groep in zijn volledigheid zich aanmeld aan de inkom. Dit om een vlotte en veilige doorstroom op het terrein te garanderen.

Kan ik een individueel ticket kopen? 
Helaas. Wij vinden het bijzonder spijtig om te melden dat dit niet mogelijk is. Omwille van logistieke en organisatorische redenen, hebben wij getracht om te voldoen aan de ons opgelegde regels met betrekking tot het toelaten van bubbels. Wij zagen daarom geen andere mogelijkheid om tickets aan te bieden voor 2, 4, 6, 8, 12 en 15 mensen tegelijk. U kunt zich wel wenden tot ons facebook event om daar een jazzliefhebber te vinden die u wil vergezellen. 

Kan ik mijn tickets nog omruilen? 
U kunt hiervoor een email sturen naar tickets@gentjazz.com 

Kan ik mijn aankoop nog annuleren?
Het is niet mogelijk om uw aankoop te annuleren. Indien u hierover vragen heeft, kunt u mail naar tickets@gentjazz.com 

Zijn er lockers voorzien op het festival?
Kleine rugzakken en tassen zijn toegelaten maar kunnen uitvoerig gecontroleerd aan de ingang. Op het terrein zijn er geen lockers. Maak het jezelf dus niet te zwaar en zeul niet te veel mee.

Mag ik zelf eten en/of drinken meenemen naar het festival?
Zelf drank en eten meebrengen naar het festival is niet toegelaten.