Bereikbaarheid & toegankelijkheid

Adres Gent Jazz Festival: Godshuizenlaan 2, 9000 Gent

Hoe geraak je er het gemakkelijkst?

MET DE TREIN
Het dichtstbijzijnde station is dat van Gent-Sint-Pieters. De wandeling van het station naar de festivalsite duurt een goed kwartier. Je kan de afstand natuurlijk ook overbruggen met een fiets of (gratis!) met bus of tram, zie hieronder. De uurregeling van de NMBS raadpleeg je best via hun officiële website

MET DE FIETS
Er worden extra fietsenrekken voorzien aan de Bijlokekaai en Godshuizenlaan, vlakbij de festivalingang. Om je fietstraject doorheen Gent te plannen kan je terecht op: http://fietsrouteplanner.gentfietst.be. Als je met de trein naar Gent komt, kan je aan station Gent-Sint-Pieters (of Gent-Dampoort) ook gebruik maken van de Blue Bike fietsen. Handig voor wie er een dagje Gent van maakt!

MET BUS OF TRAM
Het festival ligt op 1 km van het station Gent-Sint-Pieters. Tram 2 en 4 brengt je naar halte Bijlokehof op 350 meter van de festivalingang. Als je tram 1 neemt, stap je best af aan halte Veergrep, die bevindt zich op 450 meter van de festivalingang. Op vertoon van je festivalticket kan je die dag  gratis heen en terug naar het festivalterrein. Alle info over bereikbaarheid en de laatste vertrekuren van bussen en trams vind je  hier.

MET DE WAGEN
Voor wie buiten Gent woont, is er soms geen andere mogelijkheid dan de wagen. Je kan er dan voor kiezen om te carpoolen! Registreer je op www.eventpool.be en deel een auto met je muzikale zielsverwanten. Parkeren kan best op parking Flanders Expo en dan kan je gratis de tram nemen naar het festival. Als je toch met de wagen in het centrum van Gent moet zijn, volg je best de signalisatie van de P-route en kies je voor een betaalparking. Volgende publieke parkings zijn het dichtst bij Gent Jazz Festival: 
– Parking Sint-Pietersplein (P10 – 1 km)
– Parking Kouter (P5 – 1,2 km)
– Parking station Gent-Sint-Pieters (1 km).

Samen naar een duurzame toekomst. Gent Jazz Festival gaat ervoor. U ook?

TOEGANKELIJKHEID

Jazz is voor iedereen, dus streven we ernaar de 13de-eeuwse abdijtuinen van De Bijloke zo toegankelijk mogelijk te maken voor personen met een beperking. Bredere ingangen, een verhoogd platform in de concerttent van de Main Stage, toegang tot aangepaste toiletten, … Onze vrijwilligers staan voor je klaar en helpen je met plezier verder. Indien men voldoet aan onderstaande voorwaarden heeft men recht op een gratis ticket voor een begeleider.

  • Een vermindering van zelfredzaamheid met tenminste 12 punten volgens de handleiding voor de evaluatie van de graad van zelfredzaamheid
  • Een blijvende invaliditeit of arbeidsongeschiktheid van minstens 80%
  • Een blijvende invaliditeit rechtstreeks toe te schrijven aan de onderste ledematen die tenminste 50% bedraagt
  • Een volledige verlamming of amputatie van de bovenste ledematen
  • Een integratietegemoetkoming categorie III of hoger

Koop hiervoor een normaal ticket aan, stuur dit met je invaliditeitsattest op naar ticketing@jazz.be en wij brengen dit in orde!.

BLIJF OP DE HOOGTE! SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF 

Jazz en Muziek vzw

Sint-Jacobsnieuwstraat 50

9000 Gent

info@jazz.be

#gentjazz