Greenway, partner van Gent Jazz

Wie bent u en wat doet Greenway?
Ik ben Paul Florizoone, oprichter en inspirator van Greenway.
Greenway gelooft dat klimaatverandering de grootste uitdaging is van onze tijd. Als oplossing willen we het zelfs de grootste vleesliefhebbers makkelijk maken om te kiezen voor onze lekkere en gezonde plantaardige producten. Want door meer plant-based te eten kunnen we samen het verschil maken.

Waarom bent u partner van Gent Jazz?
Greenway is leverancier van puur Belgisch feel good food, Gent Jazz leverancier van puur Belgische muziek. Een match made in heaven. Gent Jazz is ook een voorloper op vlak van duurzaamheid op festivals. Dit kunnen wij enkel aanmoedigen!

Hoe ondernemen jullie maatschappelijk verantwoord?
Duurzaam ondernemen – met focus op ecologie – zit centraal in onze bedrijfsvoering.
Plantaardige producten hebben sowieso minder impact op het milieu dan vlees. Daarbij kiezen we ervoor om de CO2 emissies die er toch nog zijn te compenseren met een project in Ghana (houtskoolvuren vervangen). Onze producten zijn dus CO2 neutraal. Ook zijn onze producten gemaakt van lokale ingrediënten en lokaal geproduceerd. Dit is zowel goed voor de voetafdruk als voor de economie.
Op vlak van verpakking hebben we een RPET schaal die voor 80% bestaat uit gerecycleerd materiaal.
In foodservice gaan we nog een stap verder met het Zero Impact Meal. Daarbij compenseren we de CO2 van een volledige maaltijd, mits er Greenway mee op het bord ligt.

Wat is jullie grote troef in hetgeen jullie aanbieden?
Smakelijke plantbased producten. De tijd dat vegetarisch eten gelinkt werd aan karton is gelukkig lang vervlogen.

Naar welke artiest op Gent Jazz kijk je dit jaar het meest uit?
Lander Gyselinck van Stuff. Helemaal mijn stuff 🙂