juli 12, 2022

MAtthias Van Den Brande Trio wint de Grote Prijs Albert Michiels

Twee jaar na de vorige volwaardige editie van B-Jazz International Contest pikten we de voorbije dagen de draad opnieuw op en verwelkomden we de zes finalisten op B-Jazz in Gent. In een heel gezellig ingericht deel van de festivalsite zagen we op het podium achtereenvolgens deze groepen aan het werk: Latitude (België/Frankrijk/Italië), Michelangelo Scandroglio Quintet (Italië), O.N.E. (Polen), Matthias Van den Brande Trio (België/Nederland), Michele Frascà Group (Italië) en Half Easy Trio (Duitsland/Oostenrijk/Bulgarije).

Met acht nationaliteiten op het podium was het internationale karakter van deze wedstijd voor jonge jazzmuzikanten alvast gegarandeerd en de optredens waren stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Op basis van wat we hoorden en te zien kregen ziet de jazztoekomst er rooskleurig uit.

Na afloop van het optreden van de zesde finalist op zaterdagavond trok de internationale vakjury zich terug om te beraadslagen, wat geen evidente taak was gezien het hoge niveau van alle deelnemers. Uiteindelijk kwamen ze tot de eensluidende beslissing dat de winnaar van B-Jazz, de winnaar van de ‘Grote Prijs Albert Michiels’ de groep Matthias Van den Brande Trio is. Dit trio bestaat uit de Belgische saxofonist en componist Matthias Van den Brande, de Nederlandse bassist Tijs Klaassen en – eveneens uit Nederland – drummer Wouter Kühne.

 

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief


Gerelateerde berichten

Dishwasher_ is Jong Jazztalent Gent 2022

Gent 7/7/2022 – Dishwasher_ (met underscore!), de Gentse jazzband van Arno Grootaers (Pavlove), Werend Van Den Bossche (Suura) en Louise van den Heuvel (Supernova), werd vanavond op Gent Jazz uitgeroepen tot Jong Jazztalent Gent 2022. Ze haalden het van de drie andere...