januari 18, 2021

Gent tussen de groten in verkiezing beste jazzsteden ter wereld

Jazz leeft in Gent, dat is al vele jaren zo en werd opnieuw bewezen: Gent staat op de veertiende plaats in de top 50 van beste jazzsteden ter wereld. Daarmee komen we terecht tussen Kansas en Seatlle.

“Jazz speelt al sinds de jaren 70 een stevige muzikale rol in Gent. Het groeiende aanbod is ondertussen ook internationaal opgevallen bij de liefhebbers.” Gent Jazz-oprichter Bernard Flamang is duidelijk, we staan niet voor niets tussen de groten der aarde in dit lijstje.

Volgens de top 50 van de internationale jazzwebsite ‘All About Jazz’ zijn New York, Chicago en New Orleans de belangrijkste jazzsteden. Voor de samenstelling van de lijst konden mensen stemmen op 300 steden van over de hele wereld, waaronder ook Brussel, Antwerpen en Brugge. Met een veertiende plaats laat Gent steden als Detroit, Montreal en Kopenhagen achter zich.

Gent Jazz

Met concertzalen en locaties zoals Handelsbeurs, Vooruit, Bijloke en Hot Club is er terecht respect voor Gent als jazzstad. Ook Gent Jazz kan natuurlijk niet ontbreken: “Gent Jazz maakt deel uit van de International Jazz Festival Organization, samen met 16 andere toonaangevende jazzfestivals wereldwijd. Wie ons niet kent, is dus niet echt aanwezig in de jazzscene”, aldus Flamang.

Goed nieuws trouwens voor de liefhebbers van Gent Jazz, want de organisatie gaat uit van een fantastische editie 2021: “Voor onze twintigste verjaardag komt er heel wat nieuws aan.”

bron: Het Nieuwsblad

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief


Gerelateerde berichten

MAtthias Van Den Brande Trio wint de Grote Prijs Albert Michiels

Twee jaar na de vorige volwaardige editie van B-Jazz International Contest pikten we de voorbije dagen de draad opnieuw op en verwelkomden we de zes finalisten op B-Jazz in Gent. In een heel gezellig ingericht deel van de festivalsite zagen we op het podium...