april 16, 2020

Gent Jazz kijkt uit naar 2021!

Op woensdag 15 april besliste de Nationale Veiligheidsraad dat alle grote evenementen tot eind augustus worden geschrapt. Zo ook Gent Jazz. “De klap was bijzonder groot”, aldus Gent Jazz-directeur Bertrand Flamang. “Voor iedereen. Met een heel team werk je maandenlang naar het festival toe – we hadden ook echt weer een topaffiche samengesteld – en plots is het er niet meer. Dat komt hard aan, en lang niet alleen bij dat team. De artiesten, ons publiek, alle leveranciers, niemand wordt hier vrolijk van. Ook al verstaat iedereen de beslissing en tonen onze bezoekers enorm veel begrip. Dat doet deugd.”

De festivaldirecteur wil nu echter niet bij de pakken blijven zitten. “De reactie van het publiek op de affiche van dit jaar was overweldigend”, aldus Flamang. “Mensen keken er echt naar uit. We willen hen niet teleurstellen en zijn daarom nu alweer met de meeste headliners in gesprek voor 2021. De gesprekken lopen nog, maar het enthousiasme is ook bij hen bijzonder groot. Even groot als de goesting bij ons om er volgend jaar de meest memorabele festivalzomer ooit van te maken!”

Zet dus alvast 8 tot 18 juli 2021 in jouw agenda. In fluo!

Maar wat nu met de tickets voor deze zomer? Deze week wordt rechtstreeks contact opgenomen met alle ticketkopers – hou zeker ook jouw spam folder goed in de gaten! Wie voor deze zomer een ticket kocht, zal een voucher van dezelfde waarde ontvangen die twee jaar geldig is. Deze regeling wordt door alle Belgische muziekfestivals toegepast, en ze werd ook reeds bekrachtigd in een ministerieel besluit om de festivalsector en de muziekindustrie in haar geheel te beschermen. Ook Test Aankoop gaf intussen haar fiat. Meer info daarover is te vinden op www.saveyourticket.be.

Gent Jazz engageert er zich daarenboven toe dat wie dit jaar een ticket voor een bepaalde festivaldag kocht, als eerste de kans zal krijgen om zijn voucher volgend jaar in te ruilen voor een festivaldag met een gelijkaardige line-up. Ticketkopers zullen daarvan tijdig en persoonlijk op de hoogte gebracht worden.

Wie voor dit jaar nog geen ticket had gekocht, maar het festival toch wil steunen, zal binnenkort ook cadeaubonnen kunnen kopen voor de volgende edities. Blijf intussen goed zorgen dragen voor jezelf en iedereen rondom jou, zodat we er volgende zomer een ferme lap op kunnen geven!

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief


Gerelateerde berichten

MAtthias Van Den Brande Trio wint de Grote Prijs Albert Michiels

Twee jaar na de vorige volwaardige editie van B-Jazz International Contest pikten we de voorbije dagen de draad opnieuw op en verwelkomden we de zes finalisten op B-Jazz in Gent. In een heel gezellig ingericht deel van de festivalsite zagen we op het podium...