NATE WOOLEY ‘7 STOREY MOUNTAIN’ / Dinsdag 07.07.2019 / 00u00-01u00 / Garden Stage

De deuren openen deze festivaldag om 15u30.
Nate Wooley ‘7 Storey Mountain’: 00u00

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag. Dit is een zittend concert met verschillende categorieën (categorie A+, A, B & C). Meer info over de categorieën kan u hier vinden.

Facebook
Twitter
WhatsApp

Nate Wooley (trumpet) – C. Spencer Yeh (violin, vocals) – Samara Lubelski (violin, guitar, bass) – Chris Corsano (drums) – Ryan Sawyer (drums) – Teun Verbruggen (drums) – Bram De Looze (keyboards) – Julien Desprez (guitar) – Hendrik Lazure (keyboards)

“Er zijn weinig initiatieven die expliciet gericht zijn op avant-garde of experimentele kunst en muziek”, weet Teun Verbruggen. Met Werkplaats Walter in Anderlecht wil de Belgische jazzdrummer daar verandering in brengen, en vooral “een plek creëren waar gelijkgezinde zielen elkaar ontmoeten en samen werken, met een duidelijk fundament in de wijk.” Het resultaat daarvan is niet alleen te zien (en horen) in Brussel, maar deze zomer ook op Gent Jazz Festival. Op de dag dat John Zorn met zijn Bagatelles op het hoofdpodium neerstrijkt, palmt Werkplaats Walter er de Garden Stage in met vier verschillende formaties die improvisatie in het hart dragen.

Headliner wordt de songcyclus 7 Storey Mountain van de Amerikaanse trompettist Nate Wooley – een goede vriend van John Zorn trouwens. Wooley schreef de muziek zonder specifiek genre in gedachten, en hij reist voor het festival al een week vroeger naar België om ze met zijn gelegenheidsband in Werkplaats Walter in te oefenen. Improvisatie verplicht uiteraard.

BLIJF OP DE HOOGTE! SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF 

Jazz en Muziek vzw

Sint-Jacobsnieuwstraat 50

9000 Gent

info@jazz.be

#gentjazz