Eat & Drink

Geniet van het culinaire aanbod in Gent!

Maak jouw concertbeleving compleet en ga gezellig tafelen bij één van onze festivalrestaurants. Samen klinken we alvast op een onvergetelijke festivalbeleving!

OLIVIER LE PETIT BISTRO

De naam van dit restaurant is een eerbetoon aan dichter en baron Olivier de Reylof, de voormalige eigenaar van dit 17de eeuwse pand. Nu vind je in dit herenhuis naast Pillows Grand Hotel Reylof deze bistro, een easy-going en elegante plek die het hele jaar door aanvoelt als lente. De rustige binnentuin is een van de best bewaarde geheimen van Gent.
Geniet van de eenvoudige maar smaakvolle keuken, met respect voor de seizoensgebondenheid van de producten. Het menu blijft dicht bij de Franse keuken, met enkele heerlijke, internationale klassiekers.

Geniet op het zonnige terras van Olivier Le Petit Bistro van heerlijke cocktails, mooie wijnen en passende bites.

Hoogstraat 36
9000 Gent

Meer weten?
Website | Facebook | Instagram 

SGOL

Sgol opende deze week haar deuren. Een groot restaurant. Formaat kantine, niveau cave à vins.
Een plek waar het niet gaat om de plek, maar om wat daar gebeurt. Je vrouw leren kennen (maar het nog niet weten). Vin nature proeven (en het ook nog niet weten). Gent gadeslaan. Weten dat het eten goed is — want de pasta hebben ze in Italië gehaald, en de chef ook.

Ga zitten. Drink iets. Lees je krant en laat het leven defileren.

Ga langs voor lunch of diner en krijg op vertoon van je Gent Jazz ticket een aperitief van het huis aangeboden. Deze actie loopt tot het einde van het festival.

Santé! Euh, we bedoelen: ‘Sgol!’

Bertrand Flamang, oprichter van Gent Jazz, en Hannes Dewit zijn de drijvende krachten achter dit restaurant en de reden waarom er op de Sgolkaart veel (maar vooral goeie) natuurwijn staat en de servetten van stof zijn (nooit van papier).

Emile Braunplein 40
9000 Gent

Meer weten?
Website | Facebook | Instagram 

PAKHUIS

Via een sfeervol steegje tussen de torens van Gent komt u binnen in de karaktervolle Brasserie Pakhuis. U wordt er meteen overweldigd door de enorme ruimte die de sfeer ademt van de voormalige opslagplaats.

Maar niet enkel het interieur is een troef van het Pakhuis. Naast een kraakverse en hedendaags getinte Frans-Italiaanse brasseriekeuken verzorgt het Pakhuis ook royale oester- en zeevruchtenschotels.

Schuurkenstraat 4
9000 Gent

Meer weten?
Website | Facebook | Instagram 

KORENLEI TWEE

‘Korenlei Twee’ is zo gelegen dat je een prachtig zicht hebt op de Korenlei, de Graslei en de Sint-Michielsbrug. Op het achterterras, aan de samenloop van de Leie en de Lieve, krijg je een ongezien beeld op de Vismijn en het Vleeshuis. Dit historische huis met haar onvergelijkbare ligging is uniek in Gent. In deze authentieke omgeving kan je in het restaurant genieten van een sfeervol etentje of gezellig relaxen in het ‘lounge kaffee’.

Korenlei 2
9000 Gent

Meer weten?
Website | Facebook | Instagram