MAANDAG 08.07.2019

Main Stage
22u30: Sting
20u30: Novastar
18u30: Stef Kamil Carlens
16u30: Esinam

Garden Stage
00u00: Jaguar Jaguar
21u50: Big Whoop
19u50: Big Whoop
17u50: Big Whoop

De deuren openen deze festivaldag om 15u30.

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag. Dit is een staand concert met verschillende categorieën (golden circle & standaard). Meer info over de categorieën kan u hier vinden.

DEZE FESTIVALDAG IS OFFICIEEL UITVERKOCHT.

Facebook
Twitter
WhatsApp

STING ‘MY SONGS’

22u30-00u00 / Main Stage

Sting vormde jarenlang met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summer de Britse band The Police – bekend van ruim een dozijn hits als ‘Message in a Bottle’, ‘Roxanne’, ‘Every Breath You Take’, ‘So Lonely’ en ‘Can’t Stand Losing You’. De drie brachten vijf studioalbums uit, wonnen zes Grammy’s en werden in 2003 opgenomen in The Rock and Roll Hall of Fame. Maar ook solo schreef Sting verschillende wereldhits, waaronder ‘Englishman in New York’, ‘Fragile’, ‘If You Love Somebody Set Them Free’ en ‘Russians’. Zei er al iemand “meest memorabele concertavond van de zomer”?

NOVASTAR

20u30-21u45 / Main Stage

Met zijn vijfde album In the Cold Light of Monday maakte Novastar vorig jaar zijn rentree langs de Grote Poort. Niet louter omdat de vrij ingetogen plaat unaniem lovend werd onthaald – Humo had het over “twaalf bedrieglijk simpel klinkende maar gelaagde songs, slim gearrangeerd, met elke klank en frase op de juiste plaats” – maar ook omdat hij er meteen weer de wei van Rock Werchter en Pukkelpop sterretjes mee liet zien. (Pun intended, ja.) Want hoe koud dat licht van het nieuwe album naar eigen zeggen ook mag zijn, live blijft Novastar een gloedvolle pletwals die in België zijn gelijke niet kent.

STEF KAMIL CARLENS

18u30-19u45 / Main Stage

Stef Kamil Carlens (vocals, guitar) – Maarten Moesen (drums) – Nicolas Rombouts (double bass) – Nel Ponsaers (keys) – Alma Auer (harp)​

Met Stuck in the Status Quo maakte Stef Kamil Carlens zijn rentree in het popcircuit, een terugkeer naar de pure muzikale schoonheid die we kennen van het Zita Swoon-oeuvre. Stef Kamil Carlens heeft niet stilgezeten na zijn doorbraak met dEUS in de jaren 90. Met Moondog Jr. en Zita Swoon bracht hij twaalf albums uit en speelde honderden concerten doorheen Europa. Maar hij is ook producer, beeldend kunstenaar, componist van film- en theatermuziek, en hij maakte met Zita Swoon Group een aantal eigenzinnige voorstellingen. In najaar 2019 verschijnt zijn tweede soloalbum. Op het podium brengt hij nieuw en oud werk uit zijn uitgebreide repertoire, reikend van melancholisch tot super-funky.

ESINAM

16u30-17u45 / Main Stage

Wat er allemaal al over Esinam is gezegd en geschreven? Dat ze de toekomst van de afrojazz is. Dat ze zinderende etno-soul, noisy avant-garde-elektronica, dwarse r&b en polyritmische tribalmuziek maakt. Dat ze waanzinnig gepassioneerd is, en letterlijk alles zelf doet. Oh, en dat het een doodzonde zou zijn, mocht u haar deze zomer missen op Gent Jazz Festival. (Oké, dat laatste hebben we zelf verzonnen.)

JAGUAR JAGUAR

00u00-01u00 / Garden Stage

Het is een feit dat jaguars verdomd snelle beesten zijn, maar voor de Antwerpse band Jaguar Jaguar gaat het nu toch echt wel belachelijk snel. De vijfkoppige band “zonder frontman” werkte zich in de gratie van Knack Focus, Humo, Vice en iedereen die houdt van zonnige en vooral ook erg dansbare popsongs met aanstekelijke vocals, dromerige synths, zweverige gitaren en groovy drums. Kortom: van iedereen die houdt van muziek, quoi!

BIG WHOOP

21u50-22u50, 19u50-20u50 & 17u50-18u50 / Garden Stage

Owen Weston (bass) – Tom Vansteenkiste (drums) – Joram Kunde Boumkwo (keys) – Bjorn Vanhaecke (guitar)

Volgens Urban Dictionary, het enige woordenboek dat er in feite écht toe doet, is een ‘big whoop’ een grote of belangrijke gebeurtenis. Maar wacht! Er zit een addertje onder het gras: “Het wordt meestal sarcastisch gebruikt.” Nu is het een feit dat het Belgische kwartet Big Whoop er zo ongeveer alles aan lijkt te doen om niet té serieus genomen te worden – zoals met zichtbaar plezier op het podium staan en grooven alsof de zon nooit meer opkomt. Bovendien nodigen hun vette, heupwiegende, zweterige en vaak ook knotsgekke sets ongegeneerd uit tot dansen. Maar vergis je niet: wie daar zelfs maar een béétje sarcastisch over doet, kan van ons een big whoop onder zijn kont krijgen!

BLIJF OP DE HOOGTE! SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF 

Jazz en Muziek vzw

Sint-Jacobsnieuwstraat 50

9000 Gent

info@jazz.be

#gentjazz