ZONDAG 07.07.2019

Main Stage
19u30: Gregory Porter
17u30: José James
15u30: Maisha
13u30: Tristan

Garden Stage
21u00: Martha Da’ro
18u50: Raman.
16u50: UMM
14u50: Suura

De deuren openen deze festivaldag om 12u30. Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag, die door onvoorziene omstandigheden werd veranderd in een staande festivaldag. Wie een ticket A+ of A heeft gekocht, krijgt toegang tot de golden circle. Onze excuses voor de last-minute wijziging!

Facebook
Twitter
WhatsApp

GREGORY PORTER

19u30-21u00 / Main Stage

Gregory Porter (vocals) – Chip Crawford (piano) – Jahmal Nichols (bass) – Emanuel Harrold (drums) – Tivon Pennicott (sax)

Hét hoogtepunt van Gent Jazz in 2015? Vraag het gerust na, maar de kans is groot dat u het ook van een ander hoort: Gregory Porter! Op onnavolgbare wijze sloot de man met de erg kenmerkende pots op zijn hoofd het festival toen af in Stijl. Zijn album Liquid Spirit blijft intussen één van de succesvolste jazzplaten van het decennium, en vorig jaar gooide hij nog eens bijzonder hoge ogen door liefst drie keer The Royal Albert Hall in Londen uit te verkopen met zijn hommage aan Nat King Cole. Begrijpelijk: een concert van Gregory Porter is één brok magie, passie en … jazz-ie.

JOSÉ JAMES PRESENTS: ‘LEAN ON ME’

17u30-18u45 / Main Stage

José James (vocals/guitar) – Marcus Machado (guitar) – Aneesa Almusawwir (bass/vocals) – Aaron Steele (drums)

Wie José James al eens eerder aan het werk zag, hoorde ongetwijfeld zijn doorleefde interpretaties van Bill Withers’ songs als ‘Ain’t No Sunshine’, ‘Grandma’s Hands’, ‘Use Me’ en ‘Just the Two of Us. De reacties van het publiek bleven hem bij: “People would just go crazy!” Enter José James’ meest ambitieuze project tot nog toe: de man trok in 2017 op tournee om het Bill Withers songbook te herinterpreteren. De tournee culmineerde in het album Lean On Me, en die plaat levert nu opnieuw een bijzonder beklijvende tournee op.

MAISHA

15u30-16u45 / Main Stage

Jake Long (drums) – Binker Golding (saxophone) – Shirley Tetteh (guitar) – Al Macsween (piano) – Tomos Dylan (bass) – Tim Doyle (percussion)

Hun debuutalbum There Is a Place werd vorig jaar op de Worldwide Awards van Gilles Peterson genomineerd als jazzplaat van het jaar, ze zijn een van de zeldzame live-acts die door het übercoole elektronicaplatform Boiler Room werd uitgenodigd voor een sessie, en er is stilaan geen hipsterboîte in Londen meer die ze niet hebben platgespeeld. Anders gezegd: Maisha is hot! Het sextet is een van de paradepaardjes van het toonaangevende jazzlabel Brownswood Recordings en daarmee gelijk ook een van de smaakmakers van de nieuwe Londense jazzscene. Denk aan een kruising tussen Pharoah Sanders en Shabaka Hutchings met een flinke scheut afrobeat.

TRISTAN

13u30-14u45 / Main Stage

Knack Focus vergeleek Tristan – Isolde Van den Bulcke, voor de vrienden – reeds met Melanie De Biasio, en volgens De Morgen deed haar eerste EP Illusje vorig jaar denken aan “de glasachtige, jazzy future pop van Dani Siciliano, met een snuifje Hiatus Kaiyote, een wolkje Kate Bush, een onsje Bat For Lashes”. Tussen kraut-, post- en jazzrock, besloot de krant. En dan was er begin dit jaar plots alweer die tweede EP, Delidomia, en die viersterrenrecensie in Humo van haar nog altijd nazinderende concert in De Handelsbeurs: “Indrukwekkend hoe de 23-jarige Van den Bulcke een geheel eigen wereldje opbouwde, terwijl ze een jaar geleden nog een onbekende was. We kennen slechts een tiental van haar liedjes, maar zouden haar nu al uit de duizend herkennen. Moge Tristan nog veel meer regels van de pop aan haar laars kunnen lappen!”

MARTHA DA’RO

21u00-22u00 / Garden Stage

U kent haar vast als Martha Canga Antonio, die zich op haar twintigste flink deed opmerken in Adil El Arbi & Bilall Fallahs doorbraakfilm Black. Of misschien hebt haar al aan het werk gezien bij de populaire hiphopgroep Soul’Art. Nee? Onthoud dan vanaf nu gewoon de naam Martha Da’ro, want na haar passage op het hiphopfestival Out the Frame in Vooruit is er één ding wel ontzettend duidelijk geworden: Martha Da’ro is klaar om ook solo potten te breken, en ze heeft er ook echt de nummers voor. “Soulvol zonder echt soul te zijn,” zo omschrijft ze zelf haar geluid, “met veel verschillende kleuren en veel verschillende facetten.” Wa’ro? Da’ro!

RAMAN.

18u50-19u25 / Garden Stage

Simon Raman (guitar, vocals) – Jasper Peeten (bass) – Bernd Coene (drums)

Het Conservatorium van de HoGent barst van het talent, en het zou onnozel zijn om te wachten tot dat allemaal officieel een diploma op zak heeft, alvorens het in eigen hof – de Bijlokesite huisvest ook het Conservatorium – een concert te laten spelen. Tussen het geweld op het hoofdpodium door, spelen UMM, Suura en RAMAN. daarom op 7 juli elk een dik halfuur op de Garden Stage.

RAMAN. doet het met verschroeiende gitaren, onversneden rock-‘n-roll en een flinke scheut blues. Precies wat u nodig hebt om warm te lopen voor Gregory Porter, dus.

UMM

16u50-17u25 / Garden Stage

Lise Daelemans (synth, vocals) – Roos Denayer (piano, synth, vocals) – Jonas Everaert (guitar, synths) – Hanne Vandekerckhove (bass, vocals) – Brent Buckler (drums)

Het Conservatorium van de HoGent barst van het talent, en het zou onnozel zijn om te wachten tot dat allemaal officieel een diploma op zak heeft, alvorens het in eigen hof – de Bijlokesite huisvest ook het Conservatorium – een concert te laten spelen. Tussen het geweld op het hoofdpodium door, spelen Suura, Raman. en UMM daarom op 7 juli elk een dik halfuur op de Garden Stage.

Die laatste band heeft er overigens net een succesvolle crowdfunding opzitten om zijn delicieuze debuutplaat The Good Side te financieren – nu op een streamingplatform in de buurt van uw laptop of smartphone – en hij werd reeds door Poppunt Magazine geprezen voor zijn “experimenteel afgekruide pop, welgemikte grooves, intrigerende songstructuren en zijdezacht mysterieuze vocals”. Al overtuigd?

SUURA

14u50-15u25 / Garden Stage

Werend Van Den Bossche (alto saxophone) – Nicolas Van Belle (guitar) – Emanuel Van Mieghem (double bass)

Het Conservatorium van de HoGent barst van het talent, en het zou onnozel zijn om te wachten tot dat allemaal officieel een diploma op zak heeft, alvorens het in eigen hof – de Bijlokesite huisvest ook het Conservatorium – een concert te laten spelen. Tussen het geweld op het hoofdpodium door, spelen UMM, Suura en Raman. daarom op 7 juli elk een dik halfuur op de Garden Stage.

Suura is ontstaan nadat gitarist Nicolas Van Belle terugkwam van een jaar in Denemarken, waar hij zichzelf in een bad van Scandinavische jazz en folk onderdompelde. Het resultaat daarvan werd onlangs perfect verwoord door Enola, die schreef dat het legendarische Studio Brussel-programma Duyster bij Suura nooit ver weg is. “Het Gentse trio maakt jazz die geen jazz is, maar ga nu niet aan STUFF. en aanverwanten denken. Suura zoekt veel meer de vallende bladeren op dan een dansvloer.”

BLIJF OP DE HOOGTE! SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF 

Jazz en Muziek vzw

Sint-Jacobsnieuwstraat 50

9000 Gent

info@jazz.be

#gentjazz