STÉPHANE GALLAND & ADRIAAN VAN DE VELDE / Zaterdag 06.07.2019 / 21u50-22u25 / Garden Stage

De deuren openen deze festivaldag om 15u30.
Stéphane Galland & Adriaan Van de Velde: 21u50

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag. Dit is een zittende concertdag met verschillende categorieën (A+, A, B & C). Meer info over de categorieën kan u hier vinden. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Stéphane Galland werkte in het verleden samen met iedereen van Ibrahim Maalouf over Zap Mama naar Ozark Henry, en hij ging daarnaast ook in zee met de beste muzikanten uit verschillende culturen – van India over de Balkan naar Afrika. Maar het bekendst is de drummer zonder twijfel als stichtend lid van Aka Moon, een van de spraakmakendste jazzbands uit de Belgische muziekgeschiedenis. Galland viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag, maar op zijn geluid staat geen leeftijd. Door de jaren heen ontwikkelde hij zijn eigen unieke ritmische aanpak door de verschillende muzikale tradities waarin hij werkte met elkaar te verbinden. Dat onderstreept hij op Gent Jazz Festival met drie verschillende optredens onder de noemer Rhythmology: één met zijn project (the mystery of) KEM, één met Malcolm Braff en één met Adriaan Van de Velde (Pomrad).

De laatste belooft de meest swingende te worden. De Antwerpse jazztoetsenist Adriaan Van de Velde is een van de best bewaarde geheimen van de Belgische elektronicascene, en hij blijft ook een van de grootste minnaars van de – ja, kijk, niemand is perfect – keytar. De liefdesbaby van Hudson Mohawke en Herbie Hancock werd zijn project Pomrad ooit genoemd, en op een paar biologische bezwaren na, valt daar weinig tegen in te brengen. Galland vond in hem de perfecte durfal om zijn nieuwe avontuur Yhi op te starten: een grenzeloos, plezierig, leuk, zot, grappig, creatief, avant-gardistisch, groovy, virtuoos, kleurrijk en uiterst muzikaal universum met elektronica als medium om nieuwe wegen te verkennen en een nieuw licht te werpen op zijn Rhythmology. Yhi (de naam van de godin van licht en schepping, en een zonnegodin in de Australische Aboriginal mythologie) wordt voor het eerst gepresenteerd op Gent Jazz Festival.

BLIJF OP DE HOOGTE! SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF 

Jazz en Muziek vzw

Sint-Jacobsnieuwstraat 50

9000 Gent

info@jazz.be

#gentjazz