STÉPHANE GALLAND & (THE MYSTERY OF) KEM / Zaterdag 06.07.2019 / 17u50-18u25 / Garden Stage

De deuren openen deze festivaldag om 15u30.
Stéphane Galland & (the mystery of) KEM: 17u50

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag. Dit is een zittende concertdag met verschillende categorieën (A+, A, B & C). Meer info over de categorieën kan u hier vinden. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Stéphane Galland (drums) – Sylvain Debaisieux (tenor saxophone) – Bram De Looze (piano) – Federico Stocchi (double bass)

Stéphane Galland werkte in het verleden samen met iedereen van Ibrahim Maalouf over Zap Mama naar Ozark Henry, en hij ging daarnaast ook in zee met de beste muzikanten uit verschillende culturen – van India over de Balkan naar Afrika. Maar het bekendst is de drummer zonder twijfel als stichtend lid van Aka Moon, een van de spraakmakendste jazzbands uit de Belgische muziekgeschiedenis. Galland viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag, maar op zijn geluid staat geen leeftijd. Door de jaren heen ontwikkelde hij zijn eigen unieke ritmische aanpak door de verschillende muzikale tradities waarin hij werkte met elkaar te verbinden. Dat onderstreept hij op Gent Jazz Festival met drie verschillende optredens onder de noemer Rhythmology: één met zijn project (the mystery of) KEM, één met Malcolm Braff en één met Adriaan Van de Velde (Pomrad).

Met (the mystery of) KEM exploreert Stéphane Galland de wortels van het ritme – de term ‘kem’ verwees in het oude Egypte naar de kleur zwart, en dus impliciet ook naar donkere, vruchtbare aarde. Hij bracht er verschillende jonge muzikanten voor samen, nam er een volledig album mee op, en brengt ze nu ook allemaal mee naar Gent Jazz Festival.

BLIJF OP DE HOOGTE! SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF 

Jazz en Muziek vzw

Sint-Jacobsnieuwstraat 50

9000 Gent

info@jazz.be

#gentjazz