STÉPHANE GALLAND & MALCOLM BRAFF / Zaterdag 06.07.2019 / 19u50-20u25 / Garden Stage

De deuren openen deze festivaldag om 15u30.
Stéphane Galland & Malcolm Braff: 19u50

Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag. Dit is een zittende concertdag met verschillende categorieën (A+, A, B & C). Meer info over de categorieën kan u hier vinden. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Stéphane Galland werkte in het verleden samen met iedereen van Ibrahim Maalouf over Zap Mama naar Ozark Henry, en hij ging daarnaast ook in zee met de beste muzikanten uit verschillende culturen – van India over de Balkan naar Afrika. Maar het bekendst is de drummer zonder twijfel als stichtend lid van Aka Moon, een van de spraakmakendste jazzbands uit de Belgische muziekgeschiedenis. Galland viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag, maar op zijn geluid staat geen leeftijd. Door de jaren heen ontwikkelde hij zijn eigen unieke ritmische aanpak door de verschillende muzikale tradities waarin hij werkte met elkaar te verbinden. Dat onderstreept hij op Gent Jazz Festival met drie verschillende optredens onder de noemer Rhythmology: één met zijn project (the mystery of) KEM, één met Malcolm Braff en één met Adriaan Van de Velde (Pomrad).

De tweede in de rij, pianist Malcolm Braff, is in feite zelf ook een levende legende. Hij wordt al eens omschreven als de goeroe van de Zwitserse jazzscene, waar hij als tiener via Rio de Janeiro en Dakar terechtkwam, en op zijn discografie prijken intussen ruim twintig albums, waarvan een paar op Blue Note Records. Galland en Braff spelen intussen al een paar jaar samen. Nadat Braff zich bij Gallands vorige project Lobi aansloot, besloten ze zich verder te verdiepen in hun liefde voor ritmiek én in hun zowel organische als wetenschappelijke benadering ervan. Samen herwerken ze nu jazzstandards als ‘Afro Blue’ en ‘Passion Dance’, terwijl ze ook eigen composities schrijven op basis van hun unieke ritmische aanpak.

BLIJF OP DE HOOGTE! SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF 

Jazz en Muziek vzw

Sint-Jacobsnieuwstraat 50

9000 Gent

info@jazz.be

#gentjazz