Select Page

Sinds 2002 is ons festival de plaats bij uitstek waar jonge avonturiers, hippe vogels en beslagen muziekminnaars schouder aan schouder concerten komen beleven. Even eigenwijs als de Gentenaars zelf, brengt dit festival jazz en meer, veel meer… We kiezen voor muziek die live echt openbloeit, gebracht door straffe artiesten die zelf niet in hokjes denken maar wel durf en goesting ademen. Wereldsterren, onbekende parels en jonge talenten bieden we een gedroomd podium voor een kritisch maar warm publiek.
Gent Jazz legt de kwaliteitslat bijzonder hoog: we streven naar de ultieme klankbalans bij de concerten, een sfeervolle en gemoedelijke inrichting van het terrein, VIP-maaltijden die om duimen en vingers af te likken en perfect geschonken drankjes in de bars. Zo willen we iedereen op Gent Jazz een schitterende en unieke beleving bieden: van artiest tot commerciële partner, van medewerker tot bezoeker en dat van onthaal tot vertrek.

WAARDEN
Exclusieve concerten in doordachte dagprogramma’s die een breed publiek aanspreken. Jazz is daarbij onze rode draad, de toetssteen in het programma. Vaak is jazz – als breed muziek genre – letterlijk het thema van een dag. Soms sluiten artiesten eerder aan op het sociale engagement dat zo belangrijk was in de geschiedenis van de jazz. Bij andere muzikanten herkennen we de zoektocht naar muzikale kruisbestuiving, ruimte voor improvisatie of openheid in de muziek die ook jazz biedt. En soms, soms vinden we een artiest gewoon zo onwaarschijnlijk goed dat we er plaats voor maken, zonder uitleg, zonder te denken aan genres of hokjes.

Creativiteit, ontdekking en jong talent staan voorop in een boeiend spannings veld tussen traditie en vernieuwing. Gent Jazz maakt nadrukkelijk plaats voor jonge muzikanten, nieuwe stromingen en zelfs andere kunstvormen die inspireren.

Muziek is voor ons beleving: individueel én samen. Gent Jazz trekt die zorg voor beleving door in elk aspect van het festival: de VIP-pakketten en part nerwerking, de festivallocatie en catering, de audio systemen, video en lichtshows… We bekijken elk detail met dezelfde kritische aandacht.

Muziek naar onze stad halen om mensen samen te brengen en als verbindende kracht voor sociale cohesie. Jazz en Muziek, de organisatie achter Gent Jazz, heeft een sterk sociaal en gagement in de maatschappij. De principes van diversiteit, solidariteit, ecologisch bewustzijn en duurzaamheid zijn ingebed in het beleid, zowel intern als op de festivals en concerten.