Gent Jazz 1.5 klokt af op 5.000 bezoekers

Een officiële editie van Gent Jazz was het niet, maar het enthousiasme was er – na maanden jazzhonger – zeker niet kleiner om. De afgelopen veertien dagen kochten net iets meer dan 5.000 mensen een ticket voor Gent Jazz 1.5. Meer nog: negen van de veertien dagen waren compleet uitverkocht, de andere vijf zo goed als.

Minstens even belangrijk: 33 jazz-acts kwamen de afgelopen veertien dagen voor het eerst in ettelijke maanden aan spelen toe voor een publiek. Organisator Bertrand Flamang: “Deze bijzondere editie heeft aangetoond dat muzikanten en festivals nóg belangrijker zijn voor mekaar dan ooit tevoren. Mijn persoonlijke hoogtepunten waren Jef Neve, Myrddin, LABtrio, Antoine Pierre URBEX, het duo Philip Catherine & Nicola Andrioli en Too Noisy Fish.”

Als Gent Jazz 1.5 daarnaast nog één ding heeft bewezen, dan is het wel dat concerten veilig kunnen plaatsvinden. In bubbels, met mondmaskers aan wanneer nodig én met tafelbediening – een noodzaak die al snel een echte deugd werd.

‘Zonovergoten’ kon je Gent Jazz 1.5 bezwaarlijk noemen. Maar de sfeer zat er elke avond goed in, en de zon zal dan wel – in de woorden van die roemruchte Vlaamse bard – in ons hart gezeten hebben, zeker?

En voor wie zich afvraagt hoe het nu precies zit met volgende zomer: hou onze sociale media de komende weken goed in de gaten!