Jef Neve (solo), Nordmann, Black Flower, Philip Catherine, LABtrio, Antoine Pierre URBEX, Flying Horseman, NABOU, Commander Spoon, Roos Denayer, SUMI, Myrddin, John Ghost, HAST, schntzl, PAARD…

Omdat Gent Jazz deze zomer niet op de Bijlokesite mag neerstrijken met alles erop en eraan, doen we het van 8 tot 21 juli met alles eronder en eruit! Op de plek waar normaal de Garden Stage staat, vindt dan Gent Jazz 1.5 plaats – met (ruim) anderhalve meter afstand tussen de bezoekers.

Bekijk het programma

Elke avond (17u30 – 01.00u) zorgen twee tot drie acts voor een gezellige, zomerse en vooral ook onvervalste festivalsfeer. Uiteraard strikt volgens de coronaregels: zittend, in bubbels tot vijftien personen en met een maximumcapaciteit van 400 personen.

Op de affiche: het kruim van de Belgische jazzscene, die op Gent Jazz 1.5 een volwaardige set zal spelen (+/- 75 minuten). En tussen de concerten door neemt een even straffe dj het van de muzikanten over.

Een ‘normale’ festivaleditie wordt dit geenszins, maar we willen er alles aandoen om onze trouwe bezoekers deze zomer toch een paar memorabele concerten voor te schotelen én enkele onvergetelijke avonden te bezorgen. En vanzelfsprekend zijn we ook bijzonder blij om onze favoriete jazzmuzikanten terug een publiek te kunnen bieden – en dan nog wel het beste van het land!

Maar wacht! Er is meer! Na de concerten wordt de Bijlokesite omgetoverd in een gratis toegankelijke zomerbar, waar notoire jazzfans het beste uit hun platencollectie zullen laten horen. En op 19 en 21 juli serveren we over de middag (10u30 – 14u) bovendien een paar jazz brunchconcerten.

Nóg meer? Absoluut! Omdat er dit jaar ook geen (echte) Gentse Feesten zijn, biedt Gent Jazz 1.5 op 17 en 18 juli eveneens onderdak aan Mardi Gras 1.5. Verwacht hetzelfde spektakel van onder de Gentse Stadshal, maar dan in een iets exclusievere setting.

Het volledig programma wordt bekendgemaakt op onze website – meteen ook het enige (!) adres voor de ticketverkoop. Maar hou zeker ook onze Facebook, Instagram en Twitter goed in de gaten om als eerste verwittigd te worden en snel tickets te kunnen kopen. Want op is op.

Tickets voor het avondluik kosten tussen 19 en 24 euro per persoon en moeten per bubbel (2 tot 15 personen) worden gekocht. Voor de brunchconcerten zijn afzonderlijk tickets te koop – eveneens per bubbel.

Ook belangrijk: naast mondmaskers, zullen festivalgangers ter plekke drankjes kunnen bestellen. En om de honger te stillen, zorgen we ’s avonds eveneens voor verschillende foodtrucks. Ook hier vanzelfsprekend strikt volgens de coronaregels.

Corona procedures voor het publiek:

-Houd 1,5 m stand van elkaar
-Bij verplaatsingen op het terrein dienen bezoekers de looprichtingen te volgen en een mondmasker te dragen
-Geen bestellingen aan de toog
-Blijf bij je bubbel en ga niet met jan & allemaal gaan babbelen
-Ben je ziek, blijf dan thuis